| Epres tejszínes túrós receptSütemények, édességek Hozzávalók: fél kg sovány túró, fél liter tejszín, 20 dkg cukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 csomag étkezési zselatin, fél dl tej, 1 kg eper, 1 csomag piros gyümölcstorta bevonó, 1 csomag babapiskóta. Elkészítés: A tejszínt felverjük habnak, belekeverjük a cukrot és a vaniliás cukrot, majd a sovány túrót, végül a tejben feloldott és felmelegített zselatint. Egy kerek csatos tortaforma alját kirakjuk a babapiskótával. Ráöntjük a túrókrém felét, majd kirakjuk az eper felével. Erre ismét egy sor babapiskóta, túró majd a maradék eper jön. Fél órára betesszük a hűtőbe. Közben elkészítjük a tortabevonó zselét. Egy edényben elkeverjük a bevonót 2-3 evőkanál cukorral és 2 dl vízzel, majd felforraljuk. Óvatosan ráöntjük a tortára, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon. Tanácsok: Rendkívül finom, hűsítő édesség. Lehetőleg apró szemű epret vegyünk. Bármilyen idénygyümölccsel, vagy befőttel is el lehet készíteni. A receptet beküldte: Magdi8 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |