| Zselatinos epres szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 csésze rétesliszt 1 kv. kanál sütőpor 2 csésze tej 4 db tojás 1 csésze kristálycukor ½ csésze olaj 2 csomag vanília ízű puding 500 g eper 250 g túró 5 ev. kanál porcukor 2 csomag zselatin por eperlekvár Elkészítés: A sütemény hozzávalóit előkészítjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, 5 evőkanál tejjel, a tojással, kristálycukorral és az olajjal, majd csomómentes tésztává dolgozzuk. A tésztát egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük. Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet pedig egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Beleöntjük a pudingos tejet, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. Addig dolgozzuk, amíg sima krémet nem kapunk. A hideg korpuszt megkenjük az eperlekvárral, erre kerül a krém, majd a krém tetejére félbe vágott eper kerül. A zselatint (én pirosat használtam – piros tortazselé) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Én a zselatint 500 ml vízzel és 4 evőkanál cukorral felmelegítettem, és amikor a cukor és a zselatin felolvadt, levettem a tűzről, kihűtöttem, majd ráöntöttem a sütemény tetejére. A süteményt pár óra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt vízbe mártott késsel felvágjuk. Díszíthetjük, tejszínhabbal, eperrel vagy más gyümölccsel. Jó étvágyat! A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |