| Epres piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: a piskótához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 5 evőkanál rétesliszt 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor a töltelékhez: 25 dkg túró 25 dkg mascarpone kb. 10 dkg porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer 1/2 citrom reszelt héja 1 kávéskanál citromlé 1 vaníliarúd kikapart magjai 25 dkg eper a díszítéshez: 10 dkg olvasztott csokoládé néhány eperszem Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a habba a kakaóporral összekevert lisztet. A tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül 10 perc alatt sül meg.) Amikor elkészült, enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és annak segítségével szorosan föltekerjük. Így hagyjuk kihűlni. Közben a mascarponét összekeverjük a szitán áttört túróval, a citromhéjjal, a citromlével, a vaníliarúd kikapart magjaival és a cukorral. Ezután a piskótát széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a krémet, rászórjuk az összedarabolt epret, majd a tésztát minél szorosabban feltekerjük. A sütemény külsejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, és eperszemekkel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |