| Epres túrókocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojásból készült piskóta 3 ek. eperlekvár 50 dkg túró 10 dkg porcukor 1 citrom 1 cs. vaniliás cukor 2 ek. zselatin 2 dl tejszin Tetejére: 60 dkg eper 2 cs. gyümölcszselépor 0,5dl eperszörp Elkészítés: A piskótalapot megfelelő méretű zsirpapirral bélelt tepsibe fektetjük, majd zsirpapirból kb. 5 cm magas karimét hajtogatunk köré. Eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vanilás cukorral és reszelt citromhéjjal izesitjük.A zselatint kevés vizben feloldjuk, meglangyositjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszint is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simitjuk és 1-2 óra alatt megdermesztjük. a megtisztitott eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előirásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhigitott eperszörppel, és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockára vágva, esetleg tejszinhabsapkával a tetején tálaljuk. A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |