| Panna Cotta epres szósszal receptItalok, koktélok Hozzávalók: Hozzávalók (6 adaghoz) Az epres szószhoz: 150 g eper (akár mirelit is lehet) 38 g cukor A tejpudinghoz: 250 ml tej 250 ml tejszín 50 g cukor 4 g zselatin 1 rúd vanília lehelletnyi őrölt kardamom Elkészítés: Előkészítjük a poharakat. Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit. Most maga a Panna Cotta, azaz a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héjat is beletesszük egy fazékba az összes tejjel és a tejszínnel, valamint az őrölt kardamommal együtt. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szűrőn kereszül, az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat. Figyelem! A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ilyesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni! Ha kihűltek mentalevéllel díszíthetjük őket. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |