| Epres túrópiskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: ...a tésztához: 7 tojás 6 dkg főzni való vanília ízű pudingpor 28 dkg kristálycukor 50 dkg túró ...a krémhez: 4 dl tej 1 csomag (4 dkg) főznivaló vanília ízű pudingpor 2 csomag vaníliás cukor 20 dkg Rama sütőmargarin 25 dkg porcukor 25 dkg eper ...a díszítéshez: 25 dkg eper maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula 3-4 evőkanál eperszörp Elkészítés: 1. A tésztához a tojások sárgáját a pudingporral meg a fele cukorral kikeverjük; a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk. 2. A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 24 centi átmérőjű tortakarikába töltjük és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig azután kisebb lánggal (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük. Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész. 3. A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hülni hagyjuk. A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk. 4. A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell). Az alsóra a finom krém egyharmadát rásimítjuk. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk. A másik tortalapot ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. Tanácsok: A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, egy kevés eperszörppel meglocsoljuk, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 12 szelet lesz belőle:) A kalória tartalom 1 szeletre értendő! Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 495 kcal A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |