| Epres túrótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás sárgája 6 tojás fehérje 18dkg cukor 1cs vaníliás cukor 8dkg liszt 6dkg étkezési keményítő 6dkg kakaópor 4dl tejszín 50dkg túró 3cs habfixáló 7dkg cukor a krémbe 60dkg eper Elkészítés: Vajazzunk ki egy tortaformát,keverjük el a tojássárgáját a vaníliás cukorral,és a cukor felével.A fehérjét a cukor másik felével keményre verjük.Adjuk a habot a sárgájához,majd keverjük el a lisztel,keményítőval,kakaóval.Öntsük a formába,és süssük 35 percig 175fokon.Mikor kihűlt,vágjuk fel 3 egyforma,vízszintes darabra. Tisztítsuk meg az epret,a felét vágjuk apróra.Verjük fel a tejszínt 1cs habfixálóval,a túrót keverjük simára a cukorral,adjuk hozzá a maradék habfixálót,majd a tejszínt is.A krém 1/3-át tegyük félre.Az apróra vágott epret adjuk a maradék túrókrémhez.A krém felét kenjük az egyik piskótalapra,tegyük rá a második lapot,és azt is kenjük meg a krémmel,majd jöhet a harmadik piskóta is.A félretett túróval kenjük meg a torta tetejét,a maradék epret pedig osszuk el rajta. Legalább 1órára tegyük hűtőbe. Tanácsok: A naplómba van kép róla.(34.bejegyzés) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: T.Orsa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |