| Epres palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: * Palacsinta tészta * 1 rúd vanília * 2 ek mandulalikőr (Amaretto) * ½ kg friss földieper * 2 ek porcukor * 4 gombóc vaníliafagylalt Elkészítés: A palacsinta tésztához keverjük a mandula likőrt, és a vanília rúd kikapart magjait. A tésztából vékony palacsintákat sütünk. Az epret turmix gép, vagy botmixer segítségével pürésítjük, s hozzáadjuk a porcukrot. (Ízlés szerint helyettesíthetjük megfelelő mennyiségű édesítőszerrel, vagy mézzel is.) Az elészült palacsintát vékonyan megkenjük a pürével, majd negyedbe (háromszög alakúra) hajtjuk. A tetejét is pürével leöntjük, s szeletelt eperrel, esetleg csokoládé forgáccsal díszítjük. Mellé helyezzük a vanília fagylaltot. Tanácsok: Az eper amellett, hogy rendkívül esztétikus és finom, rengeted C-vitamint tartalmaz, mely erősíti az immunrendszert. Tartalmaz továbbá káliumot, mely elengedhetetlen az emberi szervezet számára. Az eperből készült finomságok segítenek a télen elvesztett vitaminok és ásványi anyagok pótlásában. Eperből számtalan finom és tápláló ételt készíthetünk, csupán a fantáziánk szabhat határt. Natúr joghurttal és mézzel keverve természetes gyümölcsjoghurtot kapunk, más gyümölcsökkel társítva torta, vagy másformába helyezhetjük, s zselével leöntve a hűtőben állni hagyjuk. Így egy könnyű, hideg édességet kapunk. A receptet beküldte: .Alexa. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |