| Epres képviselőfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg eper, 25 dkg sovány tehéntúró, fél evőkanál zselatin a tésztához: 5 dkg vaj, 1 teáskanál cukor, 3 tojás, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, negyed liter víz, citromfű levél, porcukor a szóráshoz Elkészítés: Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a tehéntúrót. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kis-lángon feloldjuk, és ha kihűlt, a túrókrémhez tesszük. A masszát jól elkeverjük, majd hűtőszekrényben lehűtjük. Közben elkészítjük a tésztát. Felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve beleszitáljuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától, majd ismét felforrósítjuk, és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk egy tojást, a sütőport, végül hozzákeverjük a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. A sütőt 200 fokra melegítjük, és a fánkokat 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját, és a fánkokat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A fánkokat megtöltjük epres túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk, 1 levélke citromfűvel díszítjük, majd beborítjuk a kalapjával. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |