| Epres tiramisu II. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojássárga 10dkg porcukor 25dkg mascarpone 10dkg fehér csokoládé 2 dl habtejszín 20dkg eper 1csom.babapiskóta 2dl tej 2-23 ek.cukor Elkészítés: Őzgerincformát cukros tejbe mártott babapiskótával kibéleljük(előtte alufóliával is kibéleljük).tojássárgát a porcukorral habosítjuk majd a mascarponéval tovább habosítjuk,a kemény habbá vert tejszínnel lazítjuk és a felolvasztott csokoládét lazán hozzákeverjük.A krém felét a formába töltjük majd egész epreket nyomkodunk bele.A maradék krémmel befedjük majd ismét egy réteg tejbe mártott babapiskóta jön amivel lezárjuk a formát.Hűtőben dermesztjük.A formából kiöntve még eperrel díszíthetjük. Tanácsok: Ha a babapiskóta cukrozott,a tejbe amibe mártjuk,ne tegyünk cukrot,mert nagyon édes lesz! Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 362 kcal A receptet beküldte: szandi30 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |