Tutireceptek.hu fejléc

Csukapörkölt. recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1-1,5kg csuka
15dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma

fűszerpaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
csipetke
tejföl

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézésnél keletkezett aprólékot. A kockára, vagy csíkokra vágott húst sózzuk be.
Ha a hagyma már üvegesre sült a szalonna zsírján, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, és főzzük, amíg megpuhul. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, tegyük bele a hal húst, a fokhagymát, öntsük fel egy kevés alaplével. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetünk bele. Félidőben tegyük bele a tejet, ikrát, májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.
Csipetkével tálalom és a tetejét egy kis tejföllel bolondítom!


A receptet beküldte: jana48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tenger gyümölcse spagettivel » Házi halkonzerv » Tonhalas-kukoricás lepény » Rántott harcsa
» Sült kárász » Gombás hal palacsintaágyon » Tengeri halfilé másképpen » Jambalaya
» Kakukkfüves ponty » Finn füstölt halleves » Csuka káposztásan » Balzsamecetben párolt vajhal
» Rosolli (Finn hering saláta) » Hal szalonnagyűrűben sütve » Hallal töltött rántott gomba » Halleves horvát módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.