| Csukapörkölt. receptHalas ételek Hozzávalók: 1-1,5kg csuka 15dkg füstölt szalonna 3 fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 1 paradicsom fokhagyma só fűszerpaprika cseresznyepaprika vörösbor csipetke tejföl Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézésnél keletkezett aprólékot. A kockára, vagy csíkokra vágott húst sózzuk be. Ha a hagyma már üvegesre sült a szalonna zsírján, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, és főzzük, amíg megpuhul. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, tegyük bele a hal húst, a fokhagymát, öntsük fel egy kevés alaplével. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetünk bele. Félidőben tegyük bele a tejet, ikrát, májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni. Csipetkével tálalom és a tetejét egy kis tejföllel bolondítom! A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |