Tutireceptek.hu fejléc

Halleves horvát módra recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1,5 kg fehérhúsú hal,
5 dkg rizs,
6 kanál olíva olaj,
2 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
5 dkg citrom,
3 dkg petrezselyem zöld,
2 babérlevél,
2 dkg só,
3-4 szem bors.

Elkészítés:
A halat megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és hideg vízbe teszem.
Hozzáadom, az olajt, az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, felezett paradicsomot, babérlevelet, sót, borsot és a petrezselyem zöld felét.
Felforralom és lassú tűzön főzöm.
Mikor a hal kész, kiveszem a léből, a levet leszűröm, a halat kiszálkázom és visszateszem a lébe.
Ha marad, akkor "főtt hal"-ként is tálalható.
Sós vízben megfőzöm a rizst és leöntve a leveshez adom.
A megmaradt zöldpetrezselymet apróra vágom és a levesbe teszem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májpástétom Maris módra » Lúdláb torta Emyke módra » Tiramisu Judy módra » Töltött tojás Emyke módra
» Pizzás csiga Emese modra » Puding kocka Erzsi módra » Csirkecombok "Toros"-módra » Baconos hús arany módra
» Pizzás csiga Emyke módra » Kakaós kalács észt módra » Keksztorta Mamóca módra » Marhapörkölt Gundel módra
» Cukkini leves Erzsi módra » Húsos tészta osztrák módra » Gyros tál arany módra » Rakott tészta Ani módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.