| Gombás hal palacsintaágyon receptHalas ételek Hozzávalók: 80 dkg halfilé 30 dkg bármilyen ehető gomba 2 db vöröshagyma 4 evőkanál étolaj 1 késhegynyi só 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi őrölt gyömbér 1 késhegynyi curry-por 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1 cs. zöldpetrezselyem 1 poharas tejföl 1 db tojás A palacsintához: 1 db tojás 15 dkg finomliszt 3 dl felforralt, kihűtött tej 1 dl szódavíz v. kristályvíz 1 csapott teáskanál só 1 csipet kristálycukor (kisütéshez olaj) Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a halat csíkokra szeleteljük, a gombát húsdarálón ledaráljuk. A hagymát a késhegynyi sóval wokban vagy serpenyőben olajon aranysárgára dinszteljük, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket: borsot, gyömbért, curryt, fűszerkeveréket, - és amikor megdinsztelődött, lazán belekeverjük a halat, ezután már csak 5 percig rázogatjuk, hogy a halcsíkok szépen egyben maradjanak. A palacsintához való anyagokat turmixgéppel vagy botmixerrel kikeverjük és fél órás pihentetés után olajjal bekent palacsintasütőben kisütjük. (11-13 db). Amikor kihűlt a palacsinta, csíkokra vágjuk, felével kibélelünk egy jénai tálat vagy kisebb mély tepsit, ráhalmozzuk a gombás halat, majd a maradék palacsintát és az egészet beterítjük a tojással és apróra vágott petrezselyemmel elkevert tejföllel. Alufóliával letakarva, sütőben 170 fokon 25 percig, majd a fóliát eltávolítva még 5 percig sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |