| Finn füstölt halleves receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg szálkamentes füstölt hal 1 db vöröshagyma 2 szál közepes sárgarépa 2 szál közepes fehérrépa 3 db burgonya 1 db citrom 10 dkg eperlevél-tészta 1 késhegynyi őrölt bors 1 kávéskanál tárkony 8-10 db olajbogyó 3 evőkanál olívaolaj 2 db tojássárga 2,5-3 dl tejszín só Elkészítés: A hagymát felszeletelve olívaolajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket, s amikor zsírjára sült, felengedjük 1,5 liter vízzel. Ha felforrt, megszórjuk őrölt borssal és beletesszük a kis kockára vágott burgonyát. Ha a burgonya félig megfőtt, belerakjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott halat, az olajbogyót, a tésztát és a tárkonyt. Ha minden megfőtt, megkóstoljuk, - amennyiben szükséges, megsózzuk, ha túl sűrű lenne, hígítjuk. A tojássárgákat egy levesestálban kikeverjük a tejszínnel és rátálaljuk a forró levest. A citromot felszeletelve külön tányéron adjuk asztalra. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |