Tutireceptek.hu fejléc

Finn füstölt halleves recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
50 dkg szálkamentes füstölt hal
1 db vöröshagyma
2 szál közepes sárgarépa
2 szál közepes fehérrépa
3 db burgonya
1 db citrom
10 dkg eperlevél-tészta
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál tárkony
8-10 db olajbogyó
3 evőkanál olívaolaj
2 db tojássárga
2,5-3 dl tejszín


Elkészítés:
A hagymát felszeletelve olívaolajon késhegynyi sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockára vágott zöldségeket, s amikor zsírjára sült, felengedjük 1,5 liter vízzel. Ha felforrt, megszórjuk őrölt borssal és beletesszük a kis kockára vágott burgonyát. Ha a burgonya félig megfőtt, belerakjuk a 2x2 cm-es kockákra vágott halat, az olajbogyót, a tésztát és a tárkonyt. Ha minden megfőtt, megkóstoljuk, - amennyiben szükséges, megsózzuk, ha túl sűrű lenne, hígítjuk.
A tojássárgákat egy levesestálban kikeverjük a tejszínnel és rátálaljuk a forró levest.
A citromot felszeletelve külön tányéron adjuk asztalra.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Elzászi füstölt csülök » Bácskai füstölt spagetti » Füstöltsajtos pogi » Füstölt lazackrém
» Saláta füstölt ízekkel » Füstölt halas rösti » Erdélyi füstölt kolbász » Füstöltsajt saláta
» Füstölt sonkás tészta » Füstölt sajtos muffin » Füstölt sonkás kanapé » Füstöltkolbászos spagetti
» Zöldséges halleves » Pikáns halleves » Halleves horvát módra » Füstöltsajt - krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.