Tutireceptek.hu fejléc

Sült kárász recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók (2 személyre):
# 2 db 0,5 kg-os vagy annál valamivel nagyobb hal,
# Fél citrom,
# 1 kávéskanál só,
# Fél kávéskanál bors,
# Fél kávéskanál kömény,
# 3 dl olaj,
# A mártáshoz:
# 2 evőkanál frissen kinyomott citromlé,
# 2 gerezd fokhagyma,
# 1/4 kávéskanál só,
# Fél kávéskanál fehér bors

Elkészítés:
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, belsejüket kivesszük, szárazra töröljük, citrommal átdörzsöljük, a maradék citromot a halak hasában kinyomjuk. A fűszereket elvegyítjük, a keverékkel bedörzsöljük a halakat. Tíz percig állni hagyjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, s abban a halakat mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Mártást keverünk a citromléből, a megtisztított és szétnyomott fokhagymából, a fehérborsból és a megmaradt olajból, s leöntjük vele a halakat.
Petrezselyemszárral és citromszeletekkel körítve tálaljuk, burgonyapürét kínálunk hozzá.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsiben sült kárász » Fajszi halászlé » Harcsapaprikás másként » Tengerész rakott krumpli
» Rizsen sűlt hal » Fóliában sült hal » Menyhal » Halas saláta
» Faddi fokhagymás csuka » Sushi-variációk » Lazac Dianna Lynn módra » Tonhalkrémes szendvics
» Pangasius gyrostál » Mustáros halfilé » Kaviáros palacsinta » Fűszeres ágyon sült hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.