| Balzsamecetben párolt vajhal receptHalas ételek Hozzávalók: •6 szelet vajhal •3 evőkanál balzsamecet •1 evőkanál méz •2 evőkanál olívaolaj •1 teáskanál halfűszer-keverék •darált bors •1 db zöldcitrom Elkészítés: Egy kis tálban keverjük össze az ecetet a mézzel és 1 evőkanál olívaolajjal. Töröljük szárazra papírtörlővel a halszeleteket, majd csorgassuk meg olívaolajjal, és daráljunk rá feketeborsot. Szórjuk meg a halfűszer-keverékkel és a zöldcitrom lereszelt héjával. Pár órára tegyük a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát. Kenjünk ki olívaolajjal egy nagy tepsit, vagy tűzálló üvegedényt, majd tegyük le egymás mellé a befűszerezett halszeleteket. Kanalazzuk rá a balzsamecetes keveréket, majd tegyük a tetejére a citromkarikákat. Előmelegített sütőben 150 fokon 20 perc alatt pároljuk készre. Ha elkészült, locsoljuk meg a párolt halak tetejét a tepsiben lévő ecetes szafttal. Körítésnek hozzá összeaprított fekete olajbogyóval és olívaolajjal elkészített burgonyapürét készítsünk. Tanácsok: Ezt az ételt elkészíthetjük másféle vastaghúsú szálkamentes tengeri halfilével, lazaccal, kardhallal, tőkehallal vagy akár tengeri sügérrel is. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |