| Tonhalas-kukoricás lepény receptHalas ételek Hozzávalók: 450 g főtt krumpli 20 dkg kockázott bacon 1 csokor újhagyma ½ konzerv kukorica 3 kisebb doboz tonhalkonzerv 1 tojás egy csokor petrezselyem só bors olaj kevés liszt Elkészítés: A főtt krumplit villával összetöröm és hűlni hagyom. Közben kevés olajon ropogósra sütöm a felkockázott bacont, rádobom az apróra vágott újhagymát és megpirítom. Ráöntöm a kukoricát, sózom, borsozom, megkeverem és lehűtöm. Ha kihűlt, az összetört krumplihoz öntöm a hagymás alapot, beleteszem a lecsöpögtetett halat, az apróra vágott petrezselymet és egy tojást, majd óvatosan összekeverem. Vizes kézzel pogácsákat formázok a masszából és lisztbe forgatva egy tálcára rakosgatom őket. Ezután legalább egy órát a hűtőben pihentetem, majd kevés olajon aranybarnára sütöm. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |