Tutireceptek.hu fejléc

Házi halkonzerv recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
3 kgr hal<én paducot használtam >mert ez amelyik nagyon szálkás
babér levél,zsemes bors,olaj,ecet,so

Elkészítés:
A halakat miután megpucoltam ,feldarabolod 3 centis darabokra és le sozod egy tálba kb..egy orát kell hagyni a soval össze vegyitve,,,
Én kuktába raktam a fedarabolt haldarabokat,babér levél,szemes bors,ecet 5-6 evökanállal s felkell tölteni olajjal amig ellepi,,,fözés kb.2 ora a lezárt kuktával,,,a kuktába bele kell tenni a rácsot az aljára és ugy bele rakni a halat...
Mikor ki hüll beletenni 8oo gramos üvegekbe az olajjal amibe fött felkell tölteni s lezárva a hüttöbe tárolni meddig elfogy..nagyon finom most böjtös napokra,,,de máskor is...
ugy is lehet csinálni,hogy egyenesen bele rakjuk a haldarabokat a 4oo gr üvegekbe és egy ujni hiján feltöltjük olaajjal,minden üvegbe egy kis kanál ecetet teszünk,az üvegeket egy vizes edénybe állitva szabadon nem lefödve kb.8 orát fözzük,persze mindenikbe babérlevelet és szemes borsot teszünk...kiszedve a duszbol az üvegeket le csavarozzuk és igy el áll nagyon sokáig..

Tanácsok:
Az olaj ami megmarad a konzervböl halsütéshez szoktam elfogyasztani..Az ecet azért kell hogy a hus ne föjön szét és a szálkák és a gerinc megpuhuljon...


A receptet beküldte: G.Maresz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» 7 up-os tengeri hal » Fekete kagyló almaborban » Kukoricas tonhal salata » Fogasfilé bakonyi módra
» Lepényhal görög salátaval » Sült tengeri hal hagymaágyon » Mustáros kéregben sült hal » Surimis tál
» Pangasius gyrostál » Töltött tintahal » Mustáros hal 90naposra » Hal pikáns mártásban
» Ponty vörösborban » Dióbundában sült ponty » Keszeg avas szalonnával » Ponty Orly módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.