| Kakukkfüves ponty receptHalas ételek Hozzávalók: 8 db pontyszelet (ujjnyi vastag) 2 ek kukoricadara 1 ek tönkölybúzaliszt 1 tk pirospaprika 1/2 db citrom 2 ek olaj só bors kakukkfű Elkészítés: A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük. Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába. Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |