Tutireceptek.hu fejléc

Kakukkfüves ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
8 db pontyszelet (ujjnyi vastag)
2 ek kukoricadara
1 ek tönkölybúzaliszt
1 tk pirospaprika
1/2 db citrom
2 ek olaj

bors
kakukkfű

Elkészítés:
A halat meglocsoljuk a frissen facsart citrom levével, majd megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval és kakukkfűvel, majd legalább 10-15 percig pihentetjük.
Papírtörlőre szedjük, majd beleforgatjuk a liszttel és a pirospaprikával elkevert kukoricadarába.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk néhány kakukkfűágat, 1-2 szelet citromkarikát és a bepanírozott halszeleteket. Ha a szeletek egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és lefedjük a serpenyőt 2-3 percre. Levesszük a fedőt, és további 3 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, papírtörlőre szedjük. Joghurtos gombasalátával fogyasztjuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kefirben párolt ponty » Pityókás ponty » Cukkinis lecsós ponty » Pontyragu
» Dorozsmai molnárponty » Diós rántott ponty » Rántott ponty hawaii módra » Korhely halászlé pontyból
» Ponty variáció » Gyümölcsös ponty » Pontyhalászlé » Ponty oroszosan
» Szőlős ponty » Gombás ponty » Kakukkfüves tepsis csirke » Tepsis töltött ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.