| Jambalaya receptHalas ételek Hozzávalók: 15 dkg angolszalonna (kockákra vágott), 1 vöröshagyma (apróra vágott ), 2 gerezd zúzott fokhagyma 4 hámozott apróra vágott paradicsom, 0,5 kk kapormag, 0,5 kk kakukkfű, 1 pohár főtt rizs, 1 pohár meleg csirkehúslé, 25 dkg főtt sonka 2cm-es darabokra vágva, 40 dkg rák vagy halfilé, 1 sárga húsú paprika csíkokra vágva, 1 zöld húsú paprika csíkokra vágva, pár csepp erős paprikaszósz, só, bors. Elkészítés: Bemelegítjük a sütőt. A szalonnát megpirítjuk serpenyőben, közepes lángon, majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük, és a zsírjára tesszük a hagymát és fokhagymát. 8 percig sütjük kis lángon, megkevergetve, majd beletesszük a paradicsomot, kaprot, kakukk- füvet, elkeverjük. Hozzáadjuk 5 perc sütés után a rizst, a csirkehúslét, a sonkát, szalonnát, jól elkeverjük, és felforraljuk. Lefedjük, és 15 percig a sütőben sütjük. Beletesszük a rákot vagy halat, a paprikát,a paprikaszószt, lefedjük, és ismét a sütőbe toljuk 10 -15 percre, amíg a rák vagy hal is megsül. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |