| Burgonyakrémleves (4 főre) receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 evőkanál margarin l liter füstölthúslé, lehet kockából is 2 kávéskanál őrölt kömény 1 csipet reszelt szerecsendió 2 tojássárgája 2 dl tejszín őrölt bors A tálaláshoz: 15 dkg sonka Elkészítés: 1. A margarint lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, felöntjük a füstölthúslével, megszórjuk az őrölt köménnyel, lefedjük, és a krumplit puhára főzzük. 2. Amikor a burgonya puhára főtt, kicsit hűlni hagyjuk, majd összeturmixoljuk, ezután megszórjuk csipet borssal, a szerecsendióval és ismét felforraljuk. Sózni csak akkor kell, ha kóstolás után is szükségesnek tartjuk, mert a füstölthúslé is sós. 3. A tojások sárgáját kikeverjük a tejszínnel, a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk. Az apróra vágott sonkával tálaljuk. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |