| Zöldségleves sajtgombóccal receptLevesek Hozzávalók: fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 db sárgarépa 1 db zöldség 1 karalábé 1 kg krumpli kevés olaj só, őrölt bors, ízvarázs Sajt gombóc hozzávalói: 20 dkg trappista sajt 1 egész tojás 1 evő kanál liszt reszelt szerecsendió őrölt bors Elkészítés: Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem. Mikor már üveges a hagyma rádobom a karikára vágott sárgarépát és zöldséget. Kicsit pirítom, még a sárgarépa ki nem engedi az aranysárga színét. Ezután ráteszem a kockára vágott krumplit, karalábét. Feltöltöm a megfelelő mennyiségű vízzel. Beleszóróm a fűszereket, a fokhagymát belereszelem. Addig főzöm még a zöldségek meg nem puhulnak. Közben elkészítem a sajt gombócokat. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és a liszttel. Fűszerezem szerecsendióval és borssal. Nem túl nagy gombócokat formálok belőle, mert a levesben meg fognak nőni. A forrásba lévő levesbe dobom a gombócokat és 3-4 percig forralom még a levest miután a gombócok feljönnek a leves tetejére. Finom még karfiollal, cukorborsóval, brokkolival. Minél több zöldségféle van benne annál finomabb. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |