| Aszaltszilva leves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg aszalt szilva 1 nagy alma 5 dkg mazsola 2 dl fehérbor 1/2 citrom 1 evőkanál rizsliszt csipetnyi só 1-2 evőkanál cukor vagy ennek megfelelő édesítő kis darabka fahéj Elkészítés: A megmosott aszalt szilvát és a mazsolát 2-3 órahosszat meleg vízben áztatjuk, majd leszűrjük. Cukorral, citromlével, annak vékony csíkokra vágott héjával, a fahéjjal, sóval puhára főzzük. Ezután a borral simára kevert liszttel a levest besűrítjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott almát és még 5-6 percig főzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |