| Ízesített krumpli receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg krumpli 30 dkg darált hús 1 db tojás 12 dkg margarin 2 gerezd fokhagyma 2-3 dkg kolozsvári szalonna Só Bors Paprika 5 dkg Trappista sajt Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A tojást felverjük, a darált húst hozzáadjuk, só,fokhagyma, bors, paprikával ízesítjük, hozzá adjuk az apróra darabolt kolozsvári szalonnát, az egészet összekeverjük (gyúrjuk). (A szalonna a hússal együtt darálható is.) A tepsit a margarin felével kikenjük, ma)jd a főtkrumliból az aljára 1 rétegben karikákat helyezünk. A többi krumlit a húshoz daraboljuk és az egészet, masszává összedolgozzuk. 10-15 percet pihenni hagyjuk és utána, a tepsibe terítjük, vastagság szempontjából egyenletesen a tepsibe helyezzük. A megmaradt margarinból darabkákat szórunk a tetejére. Tanácsok: 165-170 Celsius fokra állított hideg sütőbe tesszük Mikor pirulni kezd a teteje, akkor reszelt sajttal megszórjuk és tovább sütjük. Savanyú aprókáposztával tálaljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: oszlej Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |