Tutireceptek.hu fejléc

Ízesített krumpli recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
30 dkg darált hús
1 db tojás
12 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
2-3 dkg kolozsvári szalonna

Bors
Paprika
5 dkg Trappista sajt

Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.

A tojást felverjük, a darált húst hozzáadjuk, só,fokhagyma, bors, paprikával ízesítjük, hozzá adjuk az apróra darabolt kolozsvári szalonnát, az egészet összekeverjük (gyúrjuk).
(A szalonna a hússal együtt darálható is.)

A tepsit a margarin felével kikenjük, ma)jd a főtkrumliból az aljára 1 rétegben karikákat helyezünk.

A többi krumlit a húshoz daraboljuk és az egészet, masszává összedolgozzuk.
10-15 percet pihenni hagyjuk és utána, a tepsibe terítjük, vastagság szempontjából egyenletesen a tepsibe helyezzük. A megmaradt margarinból darabkákat szórunk a tetejére.

Tanácsok:
165-170 Celsius fokra állított hideg sütőbe tesszük
Mikor pirulni kezd a teteje, akkor reszelt sajttal megszórjuk és tovább sütjük.

Savanyú aprókáposztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: oszlej


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkenyárs krumpliágyon » Krumplis gombóc » Krumplis puffancs » Krumplis húspogácsa
» Tavaszi újkrumpli » Puha krumplispogácsa » Antonia krumplisaláta » Girll-kolbászkák - krumpli
» Frank krumplileves » Krumpli "torta" » Húsos krumpli kazal » Krumpli pacsa
» Szalonnás hagymás krumpli » Brokkolis krumpligombóc » Sajtos krumpligombóc » Savanykás krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.