| Gombaleves cérnametélttel receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg erdei gomba, (sárga rókagomba, mezei szegfűgomba, gyűrűs tuskógomba, stb.) 1 közepes fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír (étolaj), só, (vagy ételízesítő) cérnametélt. A tálaláshoz: 1 csokor petrezselyemzöld. Elkészítés: A forró zsiradékon (étolajon) a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, kevés sóval megszórva. Ha a hagyma aranysárgára pirult a felszeletelt gombát beletéve tovább pároljuk, és a végén zsírjára sütjük. Felöntjük kv 1,5 liter vízzel, utánaízesítjük sóval (vagy 1,5 evőkanál ételízesítővel) és lefedve lassú tűzön főzzük. Ha minden megpuhult, ízlés szerint hozzáadjuk a cérnametéltet és pár perc múlva lehúzva a tűzről, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |