| Töltött-rántott sajt receptLevesek Hozzávalók: Töltött-rántott sajt 30 dkg füstölt pásztorsajt (1 kerek egész), # 2 tojás, # 2 evőkanál darált dióbél, # 1 evőkanál tejföl, # 1 gerezd fokhagyma, # ízlés szerint só és törött bors, # liszt és morzsa a bundázáshoz, # olaj a sütéshez. Elkészítés: Előkészítése: a sajtot lapjában nyolc szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom, és egy tojássárgát félreteszek. A megmaradt fehérjét és a másik tojást evőkanálnyi vízzel habosra keverem. A félretett sárgát összekeverem a dióval és a tejföllel, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem. Elkészítése: mindegyik sajtszeletet bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összeforgatok és jól összenyomom. Lisztbe, ízesített tojásba és morzsába mártom, majd ismét a tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem, és a felforrósított olajban szép pirosbarnára sütöm. Leszűröm, a felesleges olajat papírtörlőn leitatom, és sült zöldséggel tálalom. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |