| Hideg zöldbableves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg vajbab, 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 kis hagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 teáskanál ecet, csipetnyi cukor, 1 teáskanál liszt, 1 babérlevél, só. Elkészítés: Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihűlni hagyom. Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel. Jégbehűtve tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |