| Hagymaleves mikróban receptLevesek Hozzávalók: 2 evőkanál Rama margarin 2 szál (30 dkg) póréhagyma, vékony karikákra vágva 1/2 dl száraz fehér bor 1 evőkanál liszt 1 liter vízben feloldott 3 db tyúkhúsleves kocka őrölt fehér bors 6 karika franciakenyér 6 vékony szelet trappista sajt Elkészítés: 2 percig melegítjük a margarint, belekeverjük hagymát és a bort, majd 15 percig fedetlenül pároljuk. A lisztet kevés hideg vízzel összekeverve a hagymához adjuk, ezután felöntjük a levessel, megszórjuk borssal, és 5 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. A kenyereket egy lapos tálra helyezzük. Minden szeletre egy darab sajtot rakunk, s ezt 20 mp alatt a kenyérre olvasztjuk. A tányérok aljára helyezzük a sajtos kenyeret, s erre merjük a forró levest. Tanácsok: Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak. Különleges francia leves. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |