| Borsós husi receptHúsételek Hozzávalók: csirke- vagy sertéshús, vaj, zsír, zöldborsó, fokhagyma (3-4 gerezd,) vegeta, só, bors, majoránna, pizza fűszerkeverék, (oregano), tejföl. Elkészítés: A húst zsírban víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Míg a hús párolódik feltesszük a borsót egy kevés vajban folyamatos kevergetés mellett kis lángon megpároljuk, ha szükséges akkor adunk hozzá egy kevés vizet. Vegetával ízesítjük. Mikor a hús és a borsó is elég puha már, akkor előveszünk egy téglatest alakú tepsit, aminek viszonylag magas az oldala és először beletesszük a húst úgy, hogy közben egy kevés zsírt félreteszünk egy edénybe. Majd rátesszük a borsót. Ezután a tejfölt felhígítjuk egy kevés vízzel és összekeverjük a félretett zsírral, ha szükséges még egy kis sót illetve borsot is tehetünk hozzá. Ezután leöntjük a borsós husit ezzel a tejföllel és esetleg megszórjuk majoránnával. Majd betesszük a sütőbe kb 25-30 percre. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |