| Sajtos-borsós lepény receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg mirelit levelestészta-lap 1 cs. újhagyma 20 dkg zöldborsó 200 g tejföl 3 db tojás frissen reszelt szerecsendió 4 tk zsemlemorzsa 12 dkg juhsajt 2 kis fej lilahagyma só, bors Elkészítés: A tésztalapokat 10 perc alatt engedjük ki. Az újhagymát ferdén karikázzuk le, és a zöldborsóval együtt főzzük3-5 percig egy kevés sós vízben, majd alaposan csöpögtessük le. A tejfölt és a tojásokat vegyítsük össze és némi sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük Négy kisebb kb. 16 cm-es tűzálló formát béleljünk ki 1-1 tésztalappal, úgy hogy azok túllógjanak a formák szélén. Villával szurkáljuk meg, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Osszuk el rajta hagymát és a borsót, majd locsoljuk meg a tejfölös keverékkel. Morzsoljuk a tetejére a juhsajtot, majd toljuk előmelegített sütőbe, 25-30 percig sütjük. A lilahagymát vágjuk vékony karikára és tálaláskor szórjuk a lepényre. Tanácsok: Még kiadósabb, ha sonkacsíkot vagy pirított darált húst is használunk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |