| Kínai borsos csirke receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 1,5 kg-os konyhakész csirke 1 evőkanál olívaolaj 2 kávéskanál feketebors 2 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál borecet 1 db friss gyömbér ízlés szerint só 1 csomag újhagyma (v. 1db póréhagyma) Elkészítés: Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a tiszta csirkét, főzzük kb. 75 percig. Csöpögtessük le majd éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húsdarabokat a bőrös részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a borsot, és keverjük addig, amíg már érezzük az aromáját. Öntsük a húsra a borsöntetet, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be az edényt fóliával, és erős tűzön főzzük kb. 30 percig. Amint a hús megpuhult, tálalhatjuk. Rizs dukál mellé. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |