Tutireceptek.hu fejléc

Vadasmártás zsemlegombóccal recept

Kategória:


Hozzávalók:
Vadas
1,5 kg marhahús (vad, nyúl, pulyka, vagy sertésből)
1kg sárgarépa
50dkg petrezselyemgyökér
1 db zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors őrölt,
1-2 szem szegfűbors

A mártás készítése:
0,5 dl olaj
3-4 ek liszt

1 db citrom

2 db babérlevelet
2 dl tejfölt
2 ek mustárt
2 ek kristálycukrot és megkóstolva utána ízesíted. (só, bors)

4db zsemle /kockákra vágva/
1 db tojás
liszt, amennyit a zsemle felvesz /nokedlitészta állag/


Elkészítés:
Mindent megmosva pucolva felteszed levesnek és majdnem készre főzöd.

Ha megvan, leszűröd a levéről a zöldségeket mindet. Egy tálban villával jól összetöröd. Nem turmixolod, bár ha épp úgy szeretnéd az se rosszabb csak más állagú lesz.

A mártás készítése:
0,5 dl olajon annyi lisztel készítesz világos rántást, hogy ne legyen se híg se darabos az olajban. Ha megvagy, felöntöd annyi leveslével amennyitől kapsz egy se híg se ragadós masszát. Beleteszed a tört zöldséget, és annyira hígítod, hogy kellemesen sűrű szószt kapjál.

Teszel bele fél citrom levét és két karikát
2 db babérlevelet
1 pohár tejfölt
2 ek mustárt
2 ek kristálycukrot és megkóstolva utána ízesíted. (só, bors)

A húst szeletekre vágod és beletéve forralod egy kis ideig alacsony lángon. (pár perc)

Zsemlegombóccal az igazi, de jó hozzá csőtészta is!

Zsemlegombóc:

Fazékban felteszünk vízet forrni, 2 tk sóval.
A zsemléket kb. 1cm-es kockákra vágjuk.
30-40 dkg lisztból 1 db tojással lágyabb nokedlitésztát keverünk. /ízesítés/ só.

A kockázott zsemléket a nokedlitésztával összekeverjük, majd állni hagyjuk ameddig a víz felforr.
Vizes evőkanállal kiveszünk egy adagot a masszából, és vizes kézben gombóccá formáljuk.

A bő forrásban lévő vízbe folyamatosan beletesszük a gombócokat. Annyit, hogy legyen helye a vízben!

Kb: 3-5 perc újraforrástól számítva!

Ha kifőtt, addig folytatjuk, ameddig el nem fogy a masszás keverék.
Ha kész, leöblítjük, és azonnal tálalhatjuk, a vadas mellé!
JÓ ÉTVÁGYAT!

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 244 kcal

A receptet beküldte: Donyta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadasmártás tésztával » Őszi szarvasragu » Tepsis vaddisznóbélszin » Erdei szeletek
» Fácánpörkölt » Lestyános vaddisznószelet » Fácán vörösborban » Gombás szarvas-steak
» Párolt vadkacsa » Ropogós vadkacsa » Fogolypecsenye borókával » Fácán forgónyárson
» Boros libapecsenye » Vadas leves gazdagon » Bakonyi fácánmell » Vadas kicsit másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.