| Mezőőr kedvence receptHozzávalók: Egy kisebb, konyhakész mezei nyúl 10dkg apróra vágott zsírszalonna 20dkg szárított szegfűgomba 1-1nagyobb pirospaprika és paradicsom 1 db nagyobb csiperke(vagy ha van, akkor szárított pöfeteg 1 fej vöröshagyma 1gerezd fokhagyma egy-egy ág csombor és lestyán só, feketebors, pirospaprika, tejföl Elkészítés: A nyulat daraboljuk fel kisebb darabokra, majd sózzuk meg egy kicsit és tegyük félre egy éjszakára. Másnap egy közepes méretű bográcsban süssük ki a szalonna zsírját, annyira, hogy a szalonna üveges legyen. Ekkor tegyük hozzá a kockára vágott vöröshagymát, és a paprikát, majd együtt dinszteljük puhára a hagymát. Mikor ez kész, akkor adjuk hozzá a meghámozott paradicsomot, a húst, öntsük rá egy liter vizet, tegyük bele a zöldfűszer ágakat, egy kevés pirospaprikát és borsot. Fedjük le és sűrű rázogatás mellett főzzük egy bő órát. Ekkor tegyük hozzá a gombát, a fokhagymát, öntsünk rá annyi vizet, hogy épp ellepje a ragut(és ezt szintet a végéig tartsuk), és fűzzük készre. Ha szükséges, akkor az utolsó fél órában kóstolgatva ízesíthetjük utána a szánk íze szerint. A végén tejföllel és nokedlival vagy sós burgonyával és friss kenyérrel kínáljuk. Tanácsok: Jól illik hozzá egy pohár könnyedebb, kicsit savasabb vörösbor. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |