| Erdésztokány receptHozzávalók: 60-80 deka vaddisznó(malac vagy kisebb süldő) lapocka, 15-20 deka vöröshagyma, 10-20deka friss gomba(5-6 deka szárított gomba, amit beáztattunk), 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, 4-5 zöldpaprika, 6 deka zsír, 2 deci tejföl, finomra vágott zöldpetrezselyem, 3 deka liszt, 4 deka füstölt szalonna. Elkészítés: A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, és beletesszük a kisujjnyi hosszúságúra, ceruza-vastagra vágott húsmetéltet a metéltre vágott szalonnával, s kissé lepörköljük. Ezután megsózzuk. 2 deci vízzel feleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a szétnyomott gerezd fokhagymát is. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a karikára vágott zöldpaprikát, hozzáadjuk a gombát és a 3 deka liszttel elkevert tejfölt. Ezzel azután felforraljuk, és puhára pároljuk. Vajas galuskával vagy burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |