| Vadas húsgombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg darált hús 1 tojás 2 fej hagyma 1 db citrom 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 4 evőkanál rizs 2 szál babérlevél cukor liszt mustár őrölt bors őrölt szerecsendió őrölt gyömbér fűszerkeverék 4 evőkanál étolaj tejföl Elkészítés: 1,5 liter vízzel, 1 fej hagymával, a zöldségekkel, 1 evőkanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal levest készítünk. A darált húst összeállítjuk a tojással, a rizzsel, l felkockázott hagymával, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 késhegynyi őrölt gyömbérrel, 1 késhegynyi szerecsendióval, 1 púpos kávéskanál ételízesítővel és tojás nagyságú gombócokká formáljuk. A levest leszűrjük, a zöldségeket a szűrőben hagyjuk. A levesben a babérlevéllel, 1 szelet citrommal megfőzzük a húsgombócokat, melyeket szűrőlapáttal tálra szedünk. A babérlevelet, citromkarikát kidobjuk. Az olajban 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, felengedjük a húsos lével és a zöldségeket hozzáadva az egészet leturmixoljuk. A mártást ízesítjük a citrom levével, borssal, szerecsendióval, mustárral, cukorral és a gombócokat hozzáadva felforraljuk. Tejföllel a tetején tálaljuk, főtt spagettit adunk mellé köretként. Tanácsok: Aki teheti készítse vadhúsból, de akkor 10 dkg füstölt szalonnával együtt darálja le. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |