Tutireceptek.hu fejléc

Vadas húsgombóc recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg darált hús
1 tojás
2 fej hagyma
1 db citrom
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
4 evőkanál rizs
2 szál babérlevél
cukor
liszt
mustár
őrölt bors
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
fűszerkeverék
4 evőkanál étolaj
tejföl

Elkészítés:
1,5 liter vízzel, 1 fej hagymával, a zöldségekkel, 1 evőkanál fűszerkeverékkel, 1 késhegynyi őrölt borssal levest készítünk.
A darált húst összeállítjuk a tojással, a rizzsel, l felkockázott hagymával, 1 késhegynyi őrölt borssal, 1 késhegynyi őrölt gyömbérrel, 1 késhegynyi szerecsendióval, 1 púpos kávéskanál ételízesítővel és tojás nagyságú gombócokká formáljuk.
A levest leszűrjük, a zöldségeket a szűrőben hagyjuk. A levesben a babérlevéllel, 1 szelet citrommal megfőzzük a húsgombócokat, melyeket szűrőlapáttal tálra szedünk. A babérlevelet, citromkarikát kidobjuk.
Az olajban 1 evőkanál cukrot karamellizálunk, elkeverjük 2 evőkanál liszttel, felengedjük a húsos lével és a zöldségeket hozzáadva az egészet leturmixoljuk.
A mártást ízesítjük a citrom levével, borssal, szerecsendióval, mustárral, cukorral és a gombócokat hozzáadva felforraljuk.
Tejföllel a tetején tálaljuk, főtt spagettit adunk mellé köretként.

Tanácsok:
Aki teheti készítse vadhúsból, de akkor 10 dkg füstölt szalonnával együtt darálja le.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges húsgombócleves » Vadas bélszín » Vadászital » Bugaci húsgombóc leves
» Sajttal töltött húsgombóc » Aszalt szilvás húsgombócok » Diétás vadas csirke » Erdélyi húsgombócleves
» Egri húsgombócleves » Vadas leves gazdagon » Zsemlegombóc vadashoz » Pikáns húsgombóc leves
» Lestyános húsgombóc » Húsleves húsgombóccal » Vadas kicsit másképp » Gomba vadasan elkészítve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.