| Erdélyi húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 1 fej hagyma félkarikára vágva 2 szál sárgarépa karikára vágva 2 szál fehérrépa karikára vágva kis zeller szeletelve esetleg egy kis darab karalábé is mehet bele 20 dkg darált sertéshús kb. 15 dkg főtt rizs 1 tojás só, bors, pirospaprika 1 doboz tejföl 1 ek. liszt lestyán, borsikafű, tárkony Elkészítés: Olajon a hagymát a szeletelt zöldségekkel megfuttatni, felönteni vízzel (kb. 2 literrel), mehet bele egy húsleveskocka is és só. Megfőzni, közben a gombócokat megcsinálni: darált húshoz a rizst hozzáadni - ki hogy szereti, annyit, 1 tojást hozzáütni, sózni, borsozni, pirospaprikával megszórni és összedolgozni egységes masszává. Kis gombócokat formálni belőle. A gombócokat beletenni a levesbe, és kb. 10 percig főzni együtt. Végén: gyenge habarást rátenni: lisztet tejföllel elkeverni, beletenni egy kis tárkonyt, borsikafüvet és lestyánt, behabarni a levest. Tanácsok: Ne kavard meg addig, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére. Nagyon fini:) Más zöldségeket is tehetsz bele, ha akarsz. Végén: citrommal lehet savanyítani. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: culko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |