Tutireceptek.hu fejléc

Húsleves húsgombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 g marhacsont
25 g sárgarépa
25 g petrezselyemgyökér
5 g zellergumó
5 g karalábé
5 g kelkáposzta
5 g csiperkegomba
5 g vöröshagyma
10 g paprika
5 g paradicsom
fokhagyma, petrezselyem, bors, szerecsendió, lestyán, gyömbér, só

Húsgombóc:
20 g darált sertéshús
3 g búzakorpa
1/5 tojás
petrezselyem, fehérbors, szerecsendió, rozmaring, tengeri só

Elkészítés:
A leforrázott csontot hideg vízben a tűzre tesszük. Ha felforrt, megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, a szerecsendiót, a lestyánt, a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet, beletesszük a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük. A levest 20 perc pihentetés után óvatosan leszűrjük, zsírtalanítjuk.

Húsgombóc:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük, majd apró gombócokat formálunk belőlük és a levesben kifőzzük.

Tanácsok:
Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom!

A leveszöldségeket felhasználhatjuk egy szelet főtt vagy sült hús mellé köretnek a főétkezéshez.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 71 kcal
Szénhidráttartalom: 3,4 gramm
Zsírtartalom: 2,9 gramm

A receptet beküldte: zöldfülű


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi csirkehúsleves » Húsleves » Paradicsomos marhahúsleves » Kelleves húsgombóccal
» Keleties csirkehúsleves » Húsleves raviolival » Húsleves - Darált húsból » Barátfülés húsleves
» Marhahúsleves gazdagon » Marhahúsleves májgombóccal » Rizstésztás marhahúsleves » Vajbabos húsleves
» Gyors húsleves » Sajtleves húsgombóccal » Rizsleves húsgombóccal » Grastmas zumi (Lóhúsleves)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.