| Húsleves húsgombóccal receptLevesek Hozzávalók: 50 g marhacsont 25 g sárgarépa 25 g petrezselyemgyökér 5 g zellergumó 5 g karalábé 5 g kelkáposzta 5 g csiperkegomba 5 g vöröshagyma 10 g paprika 5 g paradicsom fokhagyma, petrezselyem, bors, szerecsendió, lestyán, gyömbér, só Húsgombóc: 20 g darált sertéshús 3 g búzakorpa 1/5 tojás petrezselyem, fehérbors, szerecsendió, rozmaring, tengeri só Elkészítés: A leforrázott csontot hideg vízben a tűzre tesszük. Ha felforrt, megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, a szerecsendiót, a lestyánt, a gyömbért, a fokhagymát, a vöröshagymát, a petrezselymet, beletesszük a zöldségeket. Lassú tűzön főzzük. A levest 20 perc pihentetés után óvatosan leszűrjük, zsírtalanítjuk. Húsgombóc: A hozzávalókat jól összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük, majd apró gombócokat formálunk belőlük és a levesben kifőzzük. Tanácsok: Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom! A leveszöldségeket felhasználhatjuk egy szelet főtt vagy sült hús mellé köretnek a főétkezéshez. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 71 kcal Szénhidráttartalom: 3,4 gramm Zsírtartalom: 2,9 gramm A receptet beküldte: zöldfülű Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |