| Különleges húsgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 2 laza marék reszelt sárgarépa 2 laza marék reszelt zeller 1 kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma 60 dkg darált sertéshús 2 egész tojás 1 marék rizs 1 csokor petrezselyemzöld 2 dl tejföl só bors őrölt pirospaprika ízlés szerint ételízesítő pici cukor citromlé Elkészítés: reszelt sárgarépát, zellert, vöröshagymát zsiradékon megpároljuk, felöntjük 2 dl vízzel, 5-10 percig főzzük. Ezután felengedjük vízzel, sózzuk, ételízesítővel ízesítjük. Ha felforrt, belerakjuk a húsgombócokat, melyet a darált húsból, 2 egész tojásból, pici reszelt hagymával, borssal, sóval és 3-4 evőkanálnyi zsemlemorzsával összegyúrtunk. A húsgombócokat kb. 10 percig főzzük, ekkor beleteszünk 1 marék rizst. Kb. 20-30 percig főzzük. Ha kész, vágott petrezselyemzöldet szórunk bele, esetleg egy pici pirospaprikát. 1 pohár tejfölt keverünk bele. Izlés szerint pici cukorral és citromlével ízesítjük. Tanácsok: Különleges ízű, pikáns leves. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |