Tutireceptek.hu fejléc

Vadas bélszín recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6o dkg bélszín
5 dkg szalonna
5 dkg zsír
2 kanál liszt
1 dl tejföl
1 dkg cukor
só, mustár
Páclé: 20 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér vegyesen
1 fej hagyma
ecet, babérlevél, só

Elkészítés:
A bélszínt hártyáitól jól megtisztítjuk és a páclével leöntjük.
A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk 1 li vízben pár szem borssal és sóval félpuhára főzzük. Utoljára hozzáöntjük az 1-2 kanál ecetet, babérlevelet és ezt a levet nyáron hidegen, télen melegen a húsra öntjük. A húst a páclében hideghelyen 2-3 napig letakarva tartjuk, néha megforgatjuk. Elkészítéskor a húst 5 dkg vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, megkenjük fagyos zsírral és sütőben félig megsütjük. Most hozzáadjuk a pácléből a zöldségeket és kevés páclé hozzáadásával puhára pároljuk, amíg zsírjára sül. A húst kivesszük letakarva meleg helyre tesszük, és elkészítjük a vadas mártást. A lepirult zöldséghez adjuk a két kanál lisztet, azt jól átsütjük, felengedjük a páclevével és a mártást pár percig főzzük. 1 dkg cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk, és a mártásra öntjük. Ízesítőnek adhatunk még hozzá, ízlés szerint, pár csepp ecete vagy mustárt., és végül a tejfölt. S húst 1 cm széles szeletekre vágva, a mártásba visszahelyezzük. Zsemlegombóc, csőtészta, knédli illik hozzá.
*** szárnyasok melléből és vadakból egyaránt készíthető


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadas mártás » Vadnyúl vadasan » Sertéshús vadász módra » Párolt-sült nyúl vadasan
» Hamis vadas csirkemell » Libacomb vadasan » Vadas gyorsan "lájtosan" » Fenyőmagos bélszín nyárson
» Bélszines raclette » Vadas-pulykából » Hamis vadas » Vadas kicsit másképp
» Babgulyás vadász módra » Bélszínroló » Gomba vadasan elkészítve » Bélszín Sztroganoff módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.