| Lestyános húsgombóc receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg. darált hús, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 db. tojás, 4 evőkanál búzadara, 2 evőkanál olaj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, só, 2 - 3 szál lestyán levél Elkészítés: A forró olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha kész kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, a húst, sót, őrölt feketeborsot, az apróra vágott lestyán levelet, a búzadarát és alaposan összekeverjük. Lényeges, hogy a massza ne legyen sem híg, sem kemény.Pár perc piuhentetés után a levesbe szaggatjuk és 15 -20 percig főzzük lassú tűzön. Tanácsok: Letyán levél helyett lehet petrezselyemlevél, vagy zellerlevél is. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |