Tutireceptek.hu fejléc

Lestyános húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg. darált hús,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 db. tojás,
4 evőkanál búzadara,
2 evőkanál olaj,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
só,
2 - 3 szál lestyán levél

Elkészítés:
A forró olajon üvegesre dinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha kész kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojást, a húst, sót, őrölt feketeborsot, az apróra vágott lestyán levelet, a búzadarát és alaposan összekeverjük. Lényeges, hogy a massza ne legyen sem híg, sem kemény.Pár perc piuhentetés után a levesbe szaggatjuk és 15 -20 percig főzzük lassú tűzön.

Tanácsok:
Letyán levél helyett lehet petrezselyemlevél, vagy zellerlevél is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös húsgombóc » Veronai Húsgombóc » Alföldi húsgombócleves » Mediterrán húsgombócok
» Füstöltsajtos húsgombócok » Lestyános vaddisznószelet » Zabpelyhes húsgombócleves » Königsbergi húsgombóc
» Húsgombócok sajtmártással » Kapros húsgombóc » Alföldi húsgombóc recept » Görög húsgombócok
» Karalábés húsgombóc » Különleges húsgombócleves » Húsleves húsgombóccal » Hagymaleves húsgombóccal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.