Tutireceptek.hu fejléc

Bugaci húsgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sovány nyers füstölt sonka
1 fej hagyma
2szál sárgarépa és zöldség
kb 30 dkg krumpli
30 dkg darált sertéshús
1 tojás
liszt
só, pirospaprika, bors,
babérlevél

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk (én el szoktam utána távolítani),a füstölt sonkát
csíkokra vágjuk és megpirítjuk, majd a hagymát is megdinszteljük rajta és végül a sárgarépát
és zöldséget is a többivel együtt pároljuk.Megszórjuk piros paprikával, és feleresztjük vízzel.
Óvatosan sózzuk (a sonka miatt) és egy két babérlevelet teszünk bele.Amikor a zöldség félpuhára főtt, a kockára vágott krumplit és a kb cseresznye nagyságú húsgombócokat hozzáadjuk.
A húsgombóchoz felverünk egy tojást, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a darált húst és annyi lisztet amit felvesz. Az elkészült levest tejföllel kínáljuk.
Elég laktató, ezért második fogásnak inkább valami könnyű tésztát adjunk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpehelyleves » Diétás zellerkrémleves » Tejszínes raguleves » Gombaleves magyarosan
» Káposztás bableves » Korhely bableves » Köményes leves » Aszalt szilvaleves
» Tejszínes egresleves » Reform céklaleves » Svéd húsgombóc » Tarhonya leves
» Gyergyói gulyásleves » Falusi paszulyleves » Kelkáposzta leves » Rizses fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.