Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvás húsgombócok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30-30 dkg darált sertés- és marhahús
1 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2-2 evőkanál durvára vágott pisztácia és vágott petrezselyem
2 késhegynyi őrölt fahéj
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma) szárított fűszerkeverék
8 kimagozott aszalt szilva
3 evőkanál liszt
fél dl száraz fehérbor
őrölt bors

olaj, a sütéshez

Elkészítés:
Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel, és a kis kockákra vágott aszalt szilvával. 16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriatartalom: 130 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás szilvás gombóc » Túrós-szilvás süti » Szilvás rétes » Zabpelyhes szilváslepény
» Szilvás zabpehely-felfújt » Diós-szilvás lepény » Aszalt meggyes brownie » Szilvás gombóc diétásan
» Szilvás-túrós rétes » Görög húsgombócok » Aszaltszilvás csoki kocka » Aszalt szilvás gofri
» Szilvás süti » Húsgombócok sajtmártással » Aszaltszilva-krémleves » Szilvás csók


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.