Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns húsgombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg sonka,
2-2 fej hagyma,
30 dkg darált sertéshús,
10 -10 dkg sárgarépa, /leves zöldség/ burgonya,
2 db tojás,
1 doboz tejföl,
kevés olaj,
fokhagyma,
só,
bors,
mustár,
babérlevél,
kevés fűszerpaprika

Elkészítés:
A húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát (lehet füstölt tarja, még pikánsabb) olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görögdinnye leves » Sajtos brokkoli krémleves » Kókuszleves » Sárgarépakrém leves
» Kínai zöldségleves » Pikáns pacalleves » Csordásleves » Fokhagymás sajtleves
» Barnarizs leves » Savanyú tojásleves » Szíve-Nyelve Leves » Tavaszi csalánleves
» Alföldi leves bográcsban. » Gyors kukoricaleves » Joghurtos barack leves » Hideg sárgabarackleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.