| Pikáns húsgombóc leves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg sonka, 2-2 fej hagyma, 30 dkg darált sertéshús, 10 -10 dkg sárgarépa, /leves zöldség/ burgonya, 2 db tojás, 1 doboz tejföl, kevés olaj, fokhagyma, só, bors, mustár, babérlevél, kevés fűszerpaprika Elkészítés: A húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát (lehet füstölt tarja, még pikánsabb) olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele. A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |