| Túrógaluska hagymával receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró 40 dkg liszt 2 tojás 1 ek ételízesítő 1 nagy fej vhagyma 1 dl olaj 2 dl tejföl só őrölt fehér bors Elkészítés: Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk. A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk, és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk. Tanácsok: Vigyázat, az ételízesítőben is van só. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 880 kcal A receptet beküldte: zazuska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |