Tutireceptek.hu fejléc

Túrógaluska hagymával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
40 dkg liszt
2 tojás
1 ek ételízesítő
1 nagy fej vhagyma
1 dl olaj
2 dl tejföl

őrölt fehér bors

Elkészítés:
Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk.
A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk, és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és aranysárgára pirítjuk.
A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval, és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt, és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Vigyázat, az ételízesítőben is van só.
Vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 880 kcal

A receptet beküldte: zazuska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi majonéz fokhagymával » Ürücomb fokhagymával » Tepsis krumpli hagymával » Cukkíni tejfölös hagymával
» Mustáros szelet hagymával » Kaporleves zöldhagymával » Almasaláta hagymával » Tarja hagymával Hot Panben
» Vadgalamb póréhagymával » Céklaleves túrógaluskával » Csirkemáj sült hagymával » Brokkolis krumplifelfújt
» Kopetka » Rakott vagdalt » Pazar burgonya » Polenta gorgonzolával


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.