| Pazar burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya (tetszés szerint) olivaolaj 8 gerezd fokhagyma só és bors 2 ágacska rozmaring 2 ágacska zsálya Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük. A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg. A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva fogyaszthatjuk. Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |