| Almasaláta hagymával receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 dl tejföl, 2 dl almaecet, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál kukoricacsíra-olaj fél csokor petrezselyem, só, örölt bors, 4 nagyobb alma, 2 csomag újhagyma vagy 4 apró lilahagyma. Elkészítés: A tejfölt az ecettel, a mustárral meg az apróra vágott petrezselyemmelm az olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az almát félbe vágjuk, magházát kiemeljük. Húsát héjastól vékonyan felszeleteljük, azonnal a fűszeres mártásba keverjük, nehogy megbarnuljon. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a salátába keverjük. Végül szorosan lefedve, 3-4 órát érleljük. Tanácsok: 1-3 órát hűtőszekrényben hűtjük, ez idő alatt istenien összeérik. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 669kj kcal Zsírtartalom: 45 gramm A receptet beküldte: Ildikó29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |