| Mustáros szelet hagymával receptHúsételek Hozzávalók: 4 kicsontozott sertéstarja szelet, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és só. A tetejére: 1 evőkanál olaj és 2 nagy fej vöröshagyma. A díszítéshez: 2 evőkanál felkockázott marinált paradicsompaprika. Elkészítés: Előző nap a húst kiveregetjük. A mustárba belekeverjük az olajat, a zúzott fokhagymát,a sót, és a borsot, majd a húst bekenjük a mustáros keverékkel. Egymásra rakjuk a szeleteket, fóliával befedjük és a hűtőbe rakjuk. Másnap a hússzeleteket teflonozott serpenyőben erős lángon előbb az egyik, majd a másik oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve melegen tartjuk.Közben a meghámozott hagymát karikára vágjuk, és a hús zaftjában erős lángon megpirítjuk. Tálaláskor a hús tetejére halmozzuk a hagymát, kevés marinált paradicsompaprika-kockával meghintjük, és tetszés szerinti körettel kínáljuk. Ezt a mustáros keverékkel megkent húst időnként ki is szoktam rántani. Nagyon pikáns így a rántotthús. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |