| Rakott vagdalt receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg darált hús, 60 dkg burgonya, 4 nyers meg 4 kemény tojás, 2 dl tejföl, 2 fej vörös- hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 zsemle, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika. Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük és karikákra vágjuk. A darált húst összekeverjük a vízbe áztatott, jól kicsavart zsemlével, három tojással, egy fej apróra vagdalt hagymával meg a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal meg késhegynyi pirospaprikával fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk egy evőkanál olajjal, belesimítjuk a töltelék felét és rátesszük a burgonyakarikákat. A meg- maradt olajban üvegesre pároljuk az apróra vagdalt hagymát, ráöntjük a burgonyára, majd befedjük a karikákra szeletelt kemény tojással. Meglocsoljuk a tejföllel, rásimítjuk a töltelék másik felét, végül rákenjük a megmaradt nyers tojást. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük. Tanácsok: Hidegen melegen egyformán finom. A receptet beküldte: remahe Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |