Tutireceptek.hu fejléc

Kaporleves zöldhagymával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 szelet kenyér,
só,
fokhagyma,
2 db tojás,
1 csokor zöldhagyma,
1 csokor petrezselyem zöld,
3 evőkanál tejföl,
1 csokor kapor,
1 evőkanál finomliszt,
3 evőkanál vaj.

Elkészítés:
Egy fazékban a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek.
Beleteszek 2 evőkanál finomra vágott kaprot, 1 evőkanál aprított petrezselyem zöldjét, 1 evőkanál vékonyra szeletelt zöldhagymaszárat és 1 kávéskanálnyi apróra vágott zsenge fokhagymaszárat.
Mindezt összekeverem a rántással, és felengedem 5 pohár vízzel (kb. 1 liter ) vagy ha van, csontlével.
Megsózom, és fedő alatt egy félórát főzöm.
Tálban habosra felverek 2 egész tojást, hozzákeverek 3 evőkanál tejfölt és merőkanalanként a forró levest.
Az apró kockára vágott kenyeret megforgatom forró zsírban vagy olajban, majd sütőben megpirítom.
A forró levest az aranybarnára sült kenyérkockákkal kínálom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaporleves zsemlekockákkal » Kaporleves » Hideg kaporleves » Gyergyói kaporleves
» Pontyleves lebbenccsel » Gyűszűfánk » Tárkonyos, palócleves... » Bögrés mákos süti
» Kató néni grízgaluskája » Indiai csirkeleves » Sajtos kiflik » Hideg zöldbableves
» Tejkaramellás almaleves » Borleves másik változata » Szaharinos kalács » Avokádós-diós-tonhal snack


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.