Tutireceptek.hu fejléc

Polenta gorgonzolával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
4 dkg vaj,
20 dkg gorgonzola (olasz penészes, lágy sajt),
só.

Elkészítés:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával.
Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát.
Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve.
Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, kész van a polenta.
Borítsd deszkalapra, formázd vizes késsel laposra.
Melegítsd elő a sütőt 180 C-fokra.
Vágd a polentát kb. 1 cm vastag szeletekre, tedd kivajazott hőálló tálba egymás mellé.
Tegyél mindegyik szelet polentára kevés gorgonzolát és fedd be egy második réteg polentával.
Olvaszd meg, és locsold meg a polentát a maradék vajjal.
Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig.
Tálald forrón.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Polenta fontinával » Spagetti gorgonzólával » Polenta mazsolával » Mozzarellás polenta
» Zöldséges polenta » Nokedlis hús gazdagon » Csárdajava » Vörösboros zselé
» Krumplilepény » Klasszikus rakott káposzta » Karfiolpörkölt 2. » Húsos rakott kelbimbó
» Minek nevezzelek » Chilis bab Anikó módra » Rakott kel tejfölösen » Tavaszi zöldségfelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.