| Polenta gorgonzolával receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 7.5 dl víz, 4 dkg vaj, 20 dkg gorgonzola (olasz penészes, lágy sajt), só. Elkészítés: Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával. Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát. Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve. Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, kész van a polenta. Borítsd deszkalapra, formázd vizes késsel laposra. Melegítsd elő a sütőt 180 C-fokra. Vágd a polentát kb. 1 cm vastag szeletekre, tedd kivajazott hőálló tálba egymás mellé. Tegyél mindegyik szelet polentára kevés gorgonzolát és fedd be egy második réteg polentával. Olvaszd meg, és locsold meg a polentát a maradék vajjal. Süsd előmelegített sütőben 15-20 percig. Tálald forrón. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |